پایان انتظار و نفس تازه در بولوار شهید فخرایی مشهد | ۵ سال خاک و تاریکی به آسفالت و روشنایی رسید ضرورت تأمین منافع مردم مشهد در طرح بلندمرتبه‌سازی شهر بازگشایی مسیر دسترسی بولوار امام خمینی (ره) به میدان حافظ درتقاطع غیرهم‌سطح انقلاب مشهد پیشرفت ۷۰ درصدی فاز اول بوستان جهانشهر مشهد بازرسان، دیده‌بانان امین خدمت و سلامت اداری کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، برند علمی مشهد در تعامل میان دانشگاه و مدیریت شهری حادثه، مستأجر ساختمان‌های ناایمن شهر | گزارش آخرین وضعیت ۶۵۰ ساختمان ناایمن در بافت شهری مشهد بودجه حفظ و مرمت آثار تاریخی خراسان رضوی کمتر از نیازها | مرمت می کنیم اما به اندازه اعتبار یادمان «رستم و رخش» مشهد به دلیل اجرای پروژه چپ‌گرد شاهنامه جمع شد | نصب مجدد مجسمه پس از اتمام پروژه آلودگی شدید هوای مشهد طی روزهای آینده هم ادامه دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای همه شهروندان (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) ضرورت توسعه فضا‌های شهری ویژه بانوان در مشهد مقدس رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس: یکی از تلاش‌های شورای ششم ایجاد امکانات مناسب برای بانوان است نقش شوراهای شهر در تحقق عدالت شهری و توسعه پایدار بوستان بانوان «شهربانو بسیج» مشهد کجاست و چه امکاناتی دارد؟ بوستان‌های بانوان مشهد، الگویی برای شهر‌های دیگر کشور «نگاه جنسیتی»، بزرگ‌ترین ظلم به زن در طول تاریخ است | تأسیس بوستان شهربانو، مصداق تحقق «نگاه هویتی» به زنان شهردار مشهد مقدس مطرح کرد: توسعه فضاهای سبز و بوستان‌های شهری در دوره ششم مدیریت شهری | تامین ۸۰۰ دستگاه اتوبوس از منابع داخلی + فیلم افزایش تعداد بوستان‌های بانوان مشهد به ۱۶ بوستان بوستان بانوان بسیج در مشهد افتتاح شد (۶ آبان ۱۴۰۴) | ترکیبی از طبیعت، ورزش و آرامش برای بانوان مشهدی تداوم آلودگی هوای مشهد برای بیست‌ودومین روز پیاپی (۶ آبان ۱۴۰۴) | کودکان و سالمندان قربانیان اصلی هستند
سرخط خبرها

تابستان سخت، پیش روی مشهد | کاهش ۱۶ درصدی ذخایر سد‌ها

  • کد خبر: ۱۰۵۶۶۱
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶
تابستان سخت، پیش روی مشهد | کاهش ۱۶ درصدی ذخایر سد‌ها
با وجود بارش‌های فروردین، ذخایر سد‌های استان خراسان رضوی امسال ۱۶ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال است.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ نزدیک به سه سال است که اوضاع و احوال بارش باران در مشهد خوب نیست و این موضوع باعث شد تا ذخیره آب پشت سد‌ها به شدت کم شود و تأمین آب آشامیدنی این کلان شهر با چالش‌های اساسی روبه رو شود؛ آن هم درست در زمانی که کرونا کمی فروکش کرده و سفر‌های مردم دوباره آغاز شده است و مشهد باید سالانه میزبان ۳۰ میلیون زائر باشد.

آمار و ارقام می‌گوید که زائرپذیرشدن دوباره مشهد مصرف آب را دست کم ۱۰ درصد افزایش می‌دهد و ۱۳ هزار لیتربرثانیه باید آب تأمین شود، درحالی که ظرفیت کنونی فقط ۹۵۰۰ لیتربرثانیه است و از آن بدتر اینکه این کلان شهر در وضعیت خشک سالی شدید قرار گرفته است، مصرف آب نزدیک به ۸ درصد افزایش خواهد یافت و حجم ذخایر آب ۴۰ درصد کاهش داشته است و به همین دلیل کارشناسان تابستان سختی را برای مشهد پیش بینی کرده اند.

براساس اطلاعاتی که سازمان هواشناسی خراسان رضوی منتشر کرده، از مهر پارسال تا ۲۹ فروردین امسال ۸/ ۹۹ میلی متر باران باریده است، در حالی که پارسال و در همین بازه زمانی حدود ۳/ ۷۷ میلی متر بارش برای مشهد ثبت شده بود. با اینکه بارش‌ها در سال زراعی امسال حدود ۳۴ درصد بیشتر از پارسال بوده، در مقایسه با دوره آماری ۴۷ ساله، بارش باران در شهر مشهد شاهد بیش از ۴۰ درصد کاهش هستیم.

ذخیره سد‌های استان؛ فقط ۲۷ درصد

با وجود افزایش ۳۴ درصدی بارش در مشهد و ۱۴ درصدی در استان، حجم ذخیره آب در سد‌ها کاهش جدی داشته و در سال آبی جاری فقط ۲۷ درصد از حجم ذخیره سدها، معادل ۴۴۴ میلیون مترمکعب، پر است. آمار و ارقام می‌گوید که پارسال اوضاع ذخیره آب کمی بهتر از امسال بوده و ۶۴۲ میلیون مترمکعب، یعنی حدود ۴۳ درصد از حجم سد‌ها پرآب بوده است.

پیش بینی افزایش ۸ درصدی مصرف

در این زمینه مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد زنگ خطر کم آبی و تأمین مشکل آب در تابستان را به صدا درآورد و اعلام کرد که سه ماه سخت پیش روی شهر مشهد است.

حسین اسماعیلیان با بیان اینکه کم آبی بر مشهد مسلط شده است گفت: در سال ۱۳۹۹ حجم کل مصارف آبی مشهد ۲۴۳ میلیون مترمکعب بوده و این مصارف در سال ۱۴۰۰ به ۲۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است و پیش بینی می‌شود در سال آبی جاری، میزان مصارف حدود ۸ درصد افزایش داشته باشد.

حجم مصارف و آب موردنیاز کلان شهر مشهد ۱۳ هزار لیتربرثانیه است، ولی کل ظرفیت آبی یا آب موجود این کلان شهر از منابع مختلف کمتر از ۱۰ هزار لیتر است و برای پشت سر گذاشتن اوج مصرف آب در شهر مشهد، با کمبود ۲ هزارو ۵۰۰ لیتربرثانیه آب روبه رو هستیم.

وی ادامه داد: مصرف روزانه آب مشهد در دوره اوج مصرف بیش از یک میلیون و ۱۲۳ هزار مترمکعب در روز است که هم اکنون حدود ۹۰۰ هزار مترمکعب آن را می‌شود تأمین کرد و مشهد روزانه با ۲۲۳ هزار مترمکعب کسری آب روبه رو خواهد شد، اما جیره بندی آب خط قرمز مدیریت آب در مشهد است.

برنامه‌هایی برای رفع تنش آبی

تدوین و اجرای برنامه برای رفع تنش آبی دائمی مشهد ترجیع بند صحبت‌های همه کارشناسان و صاحب نظران حوزه آب است؛ برنامه‌هایی که مدت‌ها لنگ اعتبارات دولتی مانده بود، اما ۱۱ فروردین امسال و در جریان سفر علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، به مشهد، سرانجام در این بخش گشایشی حاصل شد و با اعلام وزیر نیرو قرار شد تا برای رفع تنش آبی دائمی شهر مشهد ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیدا کند.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد با اشاره به بخشی از برنامه‌ها برای رفع تنش آبی و تأمین آب در روز‌های اوج مصرف، گفت: سه برنامه اساسی برای تأمین آب مشهد در روز‌های اوج مصرف شامل جابه جایی و تجهیز چاه ها، اتصال و استفاده از ۶۹ حلقه چاه دیگر دستگاه‌ها و اجرای طرح نبی اکرم (ص) در ماه‌های آینده است که برای تأمین آب مشهد اجرا خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->